Welke kleur oogschaduw past bij mijn oogkleur?

Groene ogen: bij groene ogen knalt een oogschaduw met de kleuren paars, rood, bruin en aardetinten. Kies voor een gouden ondertoon of glitters. Pas je kleding aan met je look door een rood of metallic outfit, deze maken je groene ogen nog feller! *Zie afbeelding 1 voor kleuren.

Bruine ogen: om je bruine ogen te laten knallen kies je voor een blauwe of paarse oogschaduw. Is dit niet helemaal jouw smaak? geen probleem, bij bruine ogen past eigenlijk alles wel. Maar om ze sprekender te maken kies dan voor groen, roze of paars! * Zie afbeelding 2 voor kleuren.

Blauwe ogen: een mooie aardetint zoals bruin, koper, bordeaux, terracotta en oranje oogmake-up. Als je meer van fellere kleuren houdt, kies je voor lila, paars of koraal en een perzikkleur zal ook nooit misstaan. * Zie afbeelding 3 voor kleuren.

Grijze ogen: Om je grijze ogen extra te laten spreken kies je voor een kleur als donkerblauw, antraciet, donkergroen en zwarte oogschaduw. Kies altijd voor een glanzend product.

Oogmake-up tips

  1. Gebruik een licht oogpotlood op je waterlijn om je ogen groter te laten lijken. Kies voor ivory van Purebio Cosmetics, deze kan je ook gebruiken als basis voor je oogschaduw om deze langer houdbaar te maken. Wil je een extra scherpe punt? Leg dan je oogpotlood voor het slijpen in de vriezer, dit kan natuurlijk ook met je wenkbrauwpotlood!
  2. Vermijd als brildrager een zwart oogpotlood op de waterlijn, ook hier gebruik je een lichter potlood voor optisch een openerere blik onder je bril.
  3. Gebruik altijd minimaal 2 kleuren oogschaduw. Gebruik een lichtere kleur aan de binnenkant van je ooglid, en een donkerdere kleur aan de buitenkant, dit brengt diepte en schaduw aan voor een mooi resultaat. Blend dit erna in elkaar voor een mooie overloop. Breng de lichte kleur van binnen naar buiten aan. Kies bijvoorbeeld kleur 01 Champagne van Purebio Cosmetics en 03 bruin.
  4. Breng mascara altijd in een zigzaggende beweging aan. Zo komt er iets meer mascara op je wimpers, en zorg je ervoor dat je wimperharen met mascara niet aan elkaar gaan klonteren. Kies voor de Purebio Cosmetics Black Gloriuous volumizing mascara voor mooie volume!
  5. Zorg ervoor dat je niet teveel product op je mascara borstel hebt zitten.
  6. Breng meerdere lagen mascara aan. Begin goed bij de wimperrand en ga met zigzaggende bewegingen omhoog. Wacht erna een klein minuutje voor de volgende laag.

3 stappen voor een mooie en snelle oogmake-up

Perfecte lipstick

Liplooks voor jou